Sigtuna Spelmän är en ideell förening som bildades 1987. För närvarande har vi ett 15 tal medlemmar med en ”kärn grupp” av 9 aktiva musikanter som träffas varje tisdagskväll för träning i Sockenstugan i Sigtuna. Vi är fem som spelar fiol. Dessutom ingår nyckelharpa, dragspel, gitarr och bas i vår sättning. Gemensamt för oss alla är ett genuint musikintresse och vi är alla musikanter i ordets bredaste betydelse. Vi spelar med och utan noter.

Vi medverkar i en mängd olika sammanhang som t.ex. midsommar- och jul danser, gammaldans, hembygdsdagar, bröllop och andra festligheter. Under en rad av år har vi dessutom medverkat vid kyrkliga högtider i flera av kommunens kyrkor men även i andra kyrkorum, t.ex. Seglora kyrka på Skansen.

Vi har även framträtt vid festivaler och spelmansstämmor i USA, Estland och Polen. I sommar kommer vi för fjärde gången att framträda i Rakvere och Tallinn i Estland.

Hör av dig till oss om du vill ha spelmän till dans, fest, bröllop eller andra arrangemang!

Vi välkomnar nya medlemmar, så om du vill vara med är det bara att kontakta någon i styrelsen. Det är en fördel om du har spelat några år och är notkunnig. Det är inget krav, men du lär dig snabbare vår repertoar. Välkommen till Sigtuna Spelmän!

Kommentarer inaktiverade.